Mehmet Sarı
Profiterol Ustası

"Bu İş Benim İçin Bir Hayat Tarzı"

1971 yılında İnci Pastanesi’nde başlayan meslek hayatını, 1973-1983 yılları arasında çalıştığı Bella Pastaneleri ile sürdürmüştür. 1984 yılında, eş zamanlı olarak Hilton ve Sheraton Otelleri’nin tatlı mutfaklarında çalışmaya başlayan Mehmet Usta,  1987 yılının sonunda Emirgan Sütiş ailesine katılmıştır. Profiterolün Türkiye’deki sayılı duayenlerinden olan Mehmet Usta, bu işin sevilmeden yapılamayacağını belirtiyor.

Tatlıcılığın kendisi için bir yaşam tarzı olduğunu, işinden hiçbir gün sıkılmadığını ifade eden Mehmet Usta: "Tatlıcılıkla uğraşan insanın, olaylara bakış açısının biraz da mesleğinden gelen bir psikolojiyle, daha sakin ve ılımlı olacağının altını çiziyor.