Ramazan Usta
Ekmek Ustası

1980 yılında Rize’de başladığı fırıncılık hayatına 1984‘te İstanbul’a gelerek devam etmiştir. Zeytinburnu’nda bulunan küçük bir imalathaneden, büyük ekmek fabrikaları ve otellere uzanan yolculuğunda hep daha iyisine ulaşmayı hedefleyen Ramazan Usta 2006 yılında Sütiş Ailesi’ne katılmıştır.

Yapmış olduğu tüm ekmek çeşitlerinde kendi özel misklerini kullanan Ramazan Usta’ya göre, ekmek her yerde ekmektir. Yapıldığı coğrafi şartlara göre farklılık göstermez. Maharetin çoğunluğu ustalıktadır diye ifade ediyor. 

Ramazan Usta, Türkiye’de ekmekçiliğin yeterince tanıtılmadığını, Avrupa’da sadece bu alan üzerine eğitim veren akademilerin bulunduğundan bahsediyor. Türk ekmeklerinin diğer ekmeklerden çok farklı özelliklerinin bulunduğunu, uzun süre bayatlamayan ekmeklerin ilk kez bu topraklarda üretildiğini belirtiyor.