1953

HAYAT TATLIDIR

Emirgan Sütiş

Sütiş’in tatlı hikayesi Mevlüt Kocadağ ile başlıyor. Mevlüt Kocadağ, 1850’li yıllarda şimdi Gürcistan topraklarında yer alan Batum şehrinde yaptığı pasta ve hamur işleri ile maşhur olan Hacı Mehmet Ağa’nın torunu ve aynı dönemde yaptığı sütlü tatlılarla meşhur olan Sütçü Ahmet’in damadıdır. Mevlüt Kocadağ 1953 yılında genç yaşında aile şirketinden ayrılıp ilk Sütiş’i Nişantaşı’nda kurarak bugünkü Emirgan Sütiş’in temellerini attı. Sütiş, yarım asırlık muhallebicilik serüveninde, Nişantaşı’ndan sonra 1982 yılında Taksim şubesinin de açılmasıyla artık İstanbul’un en bilinen muhallebicilerinden biriydi… Sütiş’in Boğaz ile komşuluğu ise 1986 yılında Emirgan’da başladı ve artık o Emirgan Sütiş’ti; sütlü tatlılarının yanında zengin yemek menüsü ve kendi çiftliğinden gelen kahvaltılıklarıyla öne çıkarak oluşturduğu farklı konseptiyle sektöründe yeni bir çığır açtı. Emirgan Sütiş, kendi çiftliğinden elde ettiği manda ve inek sütü ile geleneksel Türk sütlü tatlıları ile yarım asırdır İstanbulluların en tatlı anılarını yaşatmaya devam ediyor.