Emirgan Sütiş

HİKAYEMİZ

HİKAYEMİZ

Bugün, güne Emirgan Sütiş’in en doğal kahvaltılıklarıyla başlayan, yine günü Emirgan Sütiş’in en taze tatlılarıyla kapatan herkes bizim tatlı hikayemizi iyi bilir.    

Sütiş’in hikayesi Mevlüt Kocadağ ile başlar. Mevlüt Kocadağ, 1850’li yıllarda şimdi Gürcistan topraklarında yer alan Batum şehrinde yaptığı pasta ve hamur işleri ile meşhur olan Hacı Mehmet Ağa’nın torunu ve aynı dönemde yaptığı sütlü tatlılarla meşhur olan Sütçü Ahmet’in damadıdır.

Mevlüt Kocadağ, 1953 yılında genç yaşında aile şirketinden ayrılarak ilk Sütiş’i Nişantaşı’nda kurarak bugünkü Emirgan Sütiş’in temellerini attı. Sütiş, Nişantaşı’ndan sonra 1982 yılında Taksim şubesinin de açılmasıyla artık İstanbul’un en bilinen muhallebicilerinden biriydi. Boğaz ile komşuluğu ise 1986 yılında Emirgan’da başladı ve artık o Emirgan Sütiş’ti…

Dünden bugüne başarının anahtarı olarak görülen tüm sütlü tatlıların reçetelerini, hala orijinaline sadık kalarak hazırlamaktayız. 70 yıllık bir deneyimin getirdiği ürün ve hizmet kalitemizin kaynağı, misafirlerimize sunduğumuz ‘memnuniyet’ odaklı misafirperverlik anlayışından gelmektedir. Bugün ise tatlı hikayemize, 3. kuşağın öncülüğünde lezzete lezzet katarak devam ediyoruz.

  • HİKAYEMİZ

LEZZETE LEZZET KATIYORUZ

Sütlü tatlılarımızda kullandığımız sütü, günlük olarak Kırklareli’ndeki 50 dönüm arazi üzerine kurulu Sütiş Çiftliği’nden alıyoruz. Tüm sütlü tatlılarımızda  %70 manda, %30 oranında inek sütü kullanıyoruz.

Kullandığımız peynirleri yine aynı şekilde günlük olarak ürettiğimiz 4,5 ton süt ile kendi üretim tesisimizde üretiyoruz.

Çayımızı yılın ilk hasatı ile beraber Rize’den özel olarak toplattırıp, depolarımızda 1 yıl boyunca dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.

Kullandığımız etleri, Artvin ve Susurluk yörelerinde yetişen danalardan elde etmekteyiz.

Tüm ekmeklerimizi kendimiz üretiyoruz. 25 yıllık ‘ekşi maya’ kullanılarak hazırlanan ekmeklerimizin içerisinde hiçbir katkı maddesi bulunmaz. Miksler, ekmek ustalarımız tarafından geleneksel metodlar kullanılarak hazırlanır. 24 saat çalışan fırınlarımız sayesinde günün her saati sıcak ve taze ekmek sunuyoruz.

Emirgan Sütiş markalı organik balımız, Artvin’in Yusufeli ilçesine bağlı Altıparmak Dağı’nın eteklerinde 1500 mt. rakımlı bölgesinde %100 doğal yöntemlerle üretilmektedir. Üretim sahamız insan faktöründen tamamen arındırılmış, arıların yaban ortamına hiçbir müdahale edilmeyen, 60 endemik çiçek türünün olduğu bölgededir.

  • LEZZETE LEZZET KATIYORUZ