Emirgan Sütiş
BLOG

Ramazan Ayında Doğal Sütiş Çiftliği Sütü ile Pratik Güllaç Tarifi

Ramazan Ayında Doğal Sütiş Çiftliği Sütü ile Pratik Güllaç Tarifi

Ramazan ayının özel lezzetlerinden biri olan ve Osmanlı Saray mutfağından günümüze kadar gelen güllaç, hafif şerbeti ve zengin süslemesi ile iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz güllaç tarifi:

Malzemeler:

  • 10 adet güllaç yaprağı
  • 1 litre Sütiş Çiftliği Pastörize İnek Sütü
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fıstık
  • 1 çay bardağı gül suyu (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Bir tencerede sütü kaynatın ve içine toz şekeri ekleyerek eritin. Şeker eriyince ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  2. Güllaç yapraklarını sütün içinde yumuşayıncaya kadar bekletin.
  3. Bir servis tabağının tabanına bir adet güllaç yaprağı serin.
  4. Üzerine biraz ceviz veya fıstık serpip ikinci güllaç yaprağını yerleştirin.
  5. Bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın.
  6. En üst katı serdiğiniz güllaç yaprağının üzerine kalan sütten biraz dökün.
  7. Güllaç yaprakları tamamen süt ile ıslanıncaya kadar bekletin.
  8. Üzerini isteğe bağlı olarak ceviz veya fıstık ile süsleyin.
  9. Güllaç, sütü iyice çekinceye kadar buzdolabında dinlendirin.
  10. Servis yapmadan önce dilimleyerek servis edin.

Hazırladığınız güllaçları dilimleyerek soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Ramazan ayında misafirlerinize sunabileceğiniz hafif ve lezzetli bir tatlı olan güllaç, iftar sofralarınıza keyifli bir tat katacaktır.

Sütiş Çiftliği'nde özenle işleyip taze ürettiğimiz sütlerimizle evinizde harika bir güllaç yapmaya hazır olun! Ramazan ayı boyunca, en yakın şubelerimizden güllaçlarımızı temin edebilir, bu eşsiz lezzeti evinizde deneyimleyebilirsiniz! Gelin bu lezzeti birlikte paylaşalım! Şimdiden afiyet olsun!